Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 14:34 |

Određene mjere zabrane osumnjičenima u predmetu Vladimir Dominković i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. novembra (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine donio je Rješenje kojim su Vladimiru Dominkoviću, Anti Bilješka, Fuadu Zahiroviću, Iliji Živkoviću i Kenanu Bajraktareviću, osumnjičenima za organizovani kriminal u vez s primanjem dara i drugih oblika koristi, određene mjere zabrane.

Radi se o mjerama koje podrazujevaju zabranu poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti, na način da se osumnjičenima zabranjuje obavljanje svih funkcija i dužnosti u Nogometnom/fudbalskom savezu BiH, entitetskim i kantonalnim nogometnim/fudbalskim savezima, kao i svim takmičenjima koja navedeni savezi organizuju na nivou cijele BiH.

Nadalje, zabranjeno im je sastajanja sa određenim osobama, na način da se osumnjičenima zabranjuje međusobno kontaktiranje i sastajanje, kao i kontaktiranje i sastajanje sa svim saosumnjičenima i svjedocima u ovom krivičnom predmetu, kao i svim dužnosnicima i uposlenicima Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, entitetskih i kantonalnih nogometnih/fudbalskih saveza.

Vladimir Dominković, Anto Bilješko, Fuad Zahirović, Ilija Živković i Kenan Bajraktarević, osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 380. stav 1. KZ FBiH i krivičnim djelom primanje mita iz člana 319. stav 1. KZ RS, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'