Bosna i Hercegovina     | 14.11.2019. 16:50 |

Organizatori turnira 'Košarkom za toleranciju' uručili donaciju obitelji Budić

FENA Saopćenje

LIVNO, 14. studenoga (FENA)  – Predstavnici Koalicije za borbu protiv mržnje "Uvažavanje", Ženskog košarkaškog kluba (ŽKK) Livno, Udruženja žena MIZ Livno i Vinkovske marijanske mladeži uručili su u srijedu donaciju u vrijednosti od 1.700 maraka za liječenje brata i sestre Budić, Ane i Ivana, koji su oboljeli od multiple skleroze.

Novac je prikupljen na uspješno realiziranom ovogodišnjem turniru "Košarkom za toleranciju", koji je organizirala livanjska Koalicija za borbu protiv mržnje "Uvažavanje" u suradnji sa ŽKK Livno te uz potporu Misije OESS-a u BiH.

Također, prodajom kolačića i palačinki na središnjem gradskom trgu, napravljenih rukama članica Udruženja žena MIZ Livno i Vinkovske marijanske mladeži, početkom kolovoza prikupljena su značajna sredstva koja je Koalicija namijenila za asfaltiranje prilaznog puta do kuće obitelji Budić. 

Međutim, kako su strojevi Livnoputova bili zauzeti u drugim općinama, a pogodno vrijeme za izvođenje radova bližilo se kraju, voditelj tomislavgradske Udruge „Kap ljubavi“ fra Jozo Radoš Đoka odlučio je prilazni put do kuće obitelji Budić riješiti postavljanjem „flastera“, a Koalicija „Uvažavanje“ novčana sredstva preusmjerila je u pokrivanje troškova liječenja i skrbi za Anu i Ivana.

Obitelj Budić izrazila je zahvalnost posjetiteljima, ali i svima onima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Modna revija osoba s invaliditetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'