Stranačke aktivnosti     | 14.11.2019. 19:04 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Kadrovi SDA i HDZ-a varaju SBB i DF, čuvaju pozicije za SNSD, a zaključke kradu od SDP-a

Klub delegata SDP BiH u Domu naroda FBiH traži da se prekine praksa održavanja sjednica nekonstituisanog Doma naroda, jer su svi zakoni koji se razmatraju upitni sa aspekta ustavnosti.

Želimo obavjestiti javnost da je parlamentarna većina SDA i HDZ srušila i treći pokušaj SDP BiH da se konstituiše Klub Srba s očiglednom namjerom da i dalje čuvaju pozicije kadrovima SNSD.

Još jednom pozivamo parlamentarnu većinu SDA - HDZ da prekinu međusobna varanja SBB-a i DF-a na štetu građana FBiH i da okončaju izborni proces 13 mjeseci nakon održavanja izbora predlaganjem kandidata za predsjednika i potpredsjednike FBiH.

Mi smo jedina zemlja na svijetu u kojoj izbori nisu završeni 13 mjeseci od održavanja.

Također, posljednja sjednica je pokazala kleptomanski manir kadrova SDA i HDZ-a, koji su tokom sjednice ukrali zaključak SDP oko zahtjeva za reviziju cijena notarskih i advokatskih usluga koje je u nadležnost ministarstva pravde FBiH i predložili kao vlastiti.

S obzirom da je nama interes građana vrhunski prioritet podržali smo prijedlog, jer je najmanje važno što ga je SDP napisao, ako će građani imati direktnu korist.

Nažalost, svjedočili smo još jednoj prevari građana u kojem se vanredna sjednica zakazala zbog hitnosti potrebe usvajanja zakona za implementaciju presude Ustavnog suda vezano za zakon o notarima, a onda su ga ti isti vratili u nacrt sa javnom raspravom od 30 dana.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo