Najave     | 15.11.2019. 10:37 |

Revijalni program ranog odgoja i obrazovanja - "Smotre malih građana"

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 15.novembra (FENA) - Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas u saradnji s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država organizira revijalni program  ranog odgoja i obrazovanja za aktivno i odgovorno građanstvo  „Smotre malih građana“, saopćio je CIVITAS .

U programu će učestvovati 190 djece, roditelja i odgajatelja iz 15 predškolskih ustanova širom zemlje. U programu učestvuje 30 odgajatelja, 75 roditelja i 85 djece iz Goražda, Viteza, Bugojna, Čajniča, Foče, Jajca, Novog Travnika, Banja Luke, Sarajeva, Mostara, Brčkog, Bijeljine, Zenice i Sokoca. 

Početak programa planiran je za subotu, 16.novembra, u Sportskoj sali Hotela Hollywood. Učesnicima će se na otvaranju obratiti Cassandra Divjak, zamjenica atašea za kulturu i obrazovanje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.  

 CIVITAS program ranog odgoja i obrazovanja uključuju učenje o četiri bazična koncepta Autoritet, Pravda, Privatnost i Odgovornost i razvijen je holistički, tako da djeca stiču znanja, vještine i formiraju stavove kroz igru, simuliranje situacija i vježbe, te uz korištenje animiranih filmova, slikovnica i ostalog didaktičkog materijala prilagođenog uzrastu djeteta. Ovaj program provodi se u više od 60 predškolskih ustanova u našoj zemlji. 

Uz rad s redovnim grupama, CIVITAS je i ove godine finansirao 15 programa mobilnih igraonica kako bi u pripremnu nastavu za osnovnu školu i učenje o demokratskim vrijednostima uključio i djecu koja žive u ruralnim područjima, u socijalno ugroženim porodicama, porodicama povratnika, romske i drugih nacionalnih manjina, a koja drugačije ne bi imala pristup predškolskom odgoju i obrazovanju. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Ambasada SAD: Zakoni BiH jednako važe za sve građane

Ambasada SAD u BiH - Heroina mjeseca prof. dr. Aida Ramić Čatak

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'