Regija     | 15.11.2019. 11:00 |

Kosovski Vrhovni sud presudio da će srpski glasovi biti izbrisani

FENA Mladenka Krilic

PRIŠTINA, 15. studenoga (FENA) - Kosovski Vrhovni sud presudio je da više od 3.700 glasačkih listića iz središnje Srbije ne treba da budu dio konačnog rezultata izbora održanih 6. listopada.

Presuda kosovskog Vrhovnog suda, kojom je potvrdio odluku Izbornog panela za žalbe o odbacivanju glasova iz središnje Srbije, znači da će ti glasovi definitivno biti izbrisani iz konačnih rezultata.

-Postoji treća instanca, to je Ustavni sud, ali je, što se tiče izbornih pravila i procedura, odluka Vrhovnog suda konačna- rekao je član kosovskog Središnjeg Izbornog povjerenstva (SIP) Stevan Veselinović.

On je također ocijeno kako odluka kosovskog Vrhovnog suda o odbacivanju glasova iz središnje Srbije politička i da krši zakon i izborna pravila, prenijela je Radiotelevizija Srbije.

Presuda neće uticati na broj zastupnika Srpske liste, ali će omogućiti nekim albanskim strankama da uđu u parlament, naveo je Veselinović.

Podsjećamo, Vrhovni sud je odbio sve žalbe, uključujući Pokret Samoopredeljenja, DSK i druge stranke koji su tražili poništavanje odluke Panela za žalbe da se glasovi iz središnje Srbije odbace. 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Dačić: Kosovo će u svibnju biti primljeno u Vijeće Europe?

Priština dobila zeleno svjetlo: Prihvaćena preporuka da Kosovo bude primljeno u Vijeće Evrope

Strasbourg: Danas rasprava u Vijeću Europe o Kosovu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo