Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 12:03 |

Filipović: Svaki teško ostvareni pomak u BiH olako se žrtvuje

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. studenoga (FENA) -Više od godinu dana nakon potvrde izborne volje birača na izborima u Bosni i Hercegovini, ne postoji opravdanje za neuspostavu vlasti. Posljedice ovih političkih igara ćemo tek osjećati - izjavila je Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Unatoč potpisanom Sporazumu o načelima uspostave vlasti na državnoj razini iz kolovoza 2019. koji je nastao kao kompromisno rješenje političkih predstavnika konstitutivnih naroda i značio kakvu takvu priliku stabilizacije političkih odnosa i stvaranje okvira za uspostavu vlasti na državnoj razini, Filipović ističe kako je frustrirajuće gledati kako se svaki teško stvoreni politički pomak u Bosni i Hercegovini olako žrtvuje kada dođe do vlastitog unutarstranačkog pozicioniranja.

Ona smatra da je konačno došlo vrijeme da se otkloni stvorena atmosfera nepovjerenja, kroz intenziviranje dijaloga o uspostavi vlasti političkih predstavnika konstitutivnih naroda.

U tom smjeru, dodaje ona, otvoreni su razgovori na sastanku sa SDA prošli tjedan u Mostaru i oni će se nastaviti, u različitim formama, a nastavit će se razgovori i sa političkim predstavnicima srpskog naroda u narednom razdoblju kako bi se pokušalo doći do dogovora o formiranju vlasti i otklanjanju zastoja u funkcioniranju Parlamentarne skupštine BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'