Bosna i Hercegovina     | 15.11.2019. 14:50 |

Skupština SBŽ-a sljedeći tjedan o Nacrtu proračuna za 2020. godinu

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 15. studenoga (FENA) - Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) razmatrat će u srijedu, 20. studenoga Nacrt proračuna za sljedeću godinu, koji je Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) utvrdila u iznosu od 219.008.468 maraka.

Prema Nacrtu, najveći dio proračuna, njegovih 62 posto, planiran je za plaće, naknade i doprinose uposlenih, kapitalni transferi planirani su u iznosu od 5.2 milijuna maraka, a tekući transferi u iznosu od 34.5 milijuna.

Ministrica financija SBŽ-a Mirjana Plavčić ocijenila je da Nacrt pokazuje kako je i ovogodišnji proračun stabilan i realno planiran.

- Ovo je maksimum što smo mogli uraditi. Proračun iz godine u godinu sve više dobiva dimenzije razvojnog i sadašnja Vlada učinit će sve kako bi korisnici proračuna i svi stanovnici SBŽ-a bili zadovoljni - kazala je ranije Plavčić novinarima.

Skupština SBŽ-a, također, će se izjasniti o Nacrtu zakona o izvršavanju proračuna, te o izmjenama i dopunama Financijskog plana Zavoda za zdravstveno osiguranje za 2019. godinu.

Na predloženom dnevnom redu je, također, Izvješću o poslovanju Šumskogospodarskog društva "Šume Središnje Bosne" za 2018. godinu, Izvješće neovisnog revizora za 2018. godinu, te Godišnje izvješće VSTV-a BiH za 2018. godinu.

Sjednica će biti održana u Travniku, s početkom u 10 sati.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Skupština Srbije: Lokalni i beogradski izbori 2. lipnja

Članovi Skupštine i Vlade KS: Akademik Dževad Jahić ostavio neizbrisiv trag u bh. društvu

Srbija: Oporba traži parlamentarno povjerenstvo za kontrolu predstojećih izbora

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta