Najave     | 15.11.2019. 14:54 |

Završna konferencija o priznavanju kvalifikacija u visokom obrazovanju

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. studenoga (FENA) - Završna konferencija projekta "Osnaživanje institucijskih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju" održat će se u utorak, 19. studenoga, u hotelu Mostar u Mostaru s početkom u 11 sati.

Osnovni rezultati navedenog projekta su unaprijeđen sustav priznavanja visokoškolskih kvalifikacija, pomoć pri usklađivanju zakonodavstva i postupaka priznavanja s odredbama Lisabonske konvencije o priznavanju, te osnaženi kapaciteti nadležnih institucija u BiH, kao i izrađivanje i pilotiranje baze podataka za stručno priznavanje inozemnih kvalifikacija u BiH.

Twinning projekt "Osnaživanje institucijskih kapaciteta za priznavanje kvalifikacija u visokom obrazovanju" financirala je Europska unija u iznosu od 600 000 eura.

Projekt je proveden od 5. rujna 2018. do 5. prosinca 2019. godine, a proveo ga je Konzorcij javnih obrazovnih ustanova iz Francuske, Latvije i Hrvatske u suradnji s Centrom za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP) zemlje korisnice Bosne i Hercegovine.

Izjave za medije planirane su u 10.30 sati, a obratit će se voditelj Sekcije operacija za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu suradnju Gianluca Vannini, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske (RH) Branka Ramljak, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik RH u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić, veleposlanik Republike Francuske u BiH Guillaume Rousson i direktor Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja BiH Damir Ljubić, priopćeno je iz CIP-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Izložbom Sofije Naletilić večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Mostar: Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju okupit će 300 sudionika iz regije

U petak počinju programi manifestacije 'Dani mevluda i zikra'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu