Sport     | 15.11.2019. 23:26 |

Mancini: Išli smo s ciljem da dobijemo sve utakmice

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. novembra (FENA) - Nogometna reprezentacija Italije savladala je večeras u Zenici domaću selekciju Bosne i Hercegovine s 3:0 (2:0) te zadržala maksimalan učinak u okviru kvalifikacijske grupe J za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Strijelci za goste na zeničkom Stadionu Bilino polje bili su Francesco Acerbi u 21., Lorenzo Insignei u 37. te Andrea Belotti u 37. minuti.

Italija je već ranije osigurala plasman na EURO 2020, koji je večeras, inače prvi put u historiji, definitivno ostvarila i selekcija Finske. BiH će novu šansu da im se pridruži na smotri najboljih evropskih nogmetnih selekcija imati u martu iduće godine kroz baraž Lige nacija.

- Mislim da će BiH otići na EP, sa tako dobrim igračima kao što su Edin Džeko i Miralem Pjanić - kazao je na pres-konferenciji nakon utakmice gostujući selektor Roberto Mancini, koji je dodao kako moraju još puno raditi da bi na EP-u mogli pobjeđivati i bolje ekipe od BiH.

Italijanski tim je večeras oborio i 80 godina star rekord od devet uzastopnih pobjeda, koliko je italijanska selekcija ostvarila u periodu 1938.-1939. godine pod vodstvom selektora Vittoria Pozzoa, čime je Mancini i na taj način ušao u historiju italijanskog reprezentativnog nogometa.

Na novinarsko pitanje kako se postiže da ekipa upiše deset uzastopnih pobjeda, Mancini je odgovorio da su od početka sebi zacrtali cilj da žele pobjeđivati.

- Ne znam. Vjerovatno tu ima malo i sreće, ali išli smo tim putem. Željeli smo da pobijedimo u svakoj utakmici - kazao je Mancini, koji je u toku ovih kvalifikacija koristio 22 igrača, a što su kao posebno postignuće isticali italijanski novinari.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

EP: BiH za prolaz u osminu finala večeras mora poraziti i aktuelne prvakinje Italijanke

Italija golovima iz prekida savladala u Zenici mlade nogometaše BiH

Prosinečki: Teško se bilo vratiti nakon jeftino primljenih golova

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo