Sport     | 15.11.2019. 23:39 |

Prosinečki: Teško se bilo vratiti nakon jeftino primljenih golova

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 15. novembra (FENA) - Selekcija Bosne i Hercegovine, koja je još ranije izgubila izglede za direktan plasman, poražena je na oproštaju od domaćeg terena u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine večeras u Zenici od Italije s 0:3 (0:2).

- Do dva kiksa, iz kojih smo primili golove, imali smo nekih šansi. Sigurno je da nismo s ovakvom Italijom bili pravi. Teško se bilo vratiti nakon dva gola minusa. Oni su u nastavku odigrali kako treba, na kraju su razvodnili utakmicu, a mi nismo mogli doći do poluprilika. Oni su do kraja mogli dati još koji gol - kazao je selektor bh. tima Robert Prosinečki.

- Italija je u ovom trenutku bolja reprezentacija. Ne bih htio reći da su više htjeli, ali to je reprezentacija koja nas je nadigrala. Primali smo jeftine golove - istakao je Prosinečki, koji je dodao da moraju čestitati Italiji, jer je drugo poluvrijeme bila superiornija i zasluženo pobijedila.

Na novinarsko pitanje da li će nakon utakmice u Lihtenštajnu, koju 18. novembra igraju u Vaduzu, završiti posao na klupi bh. selekcije, Prosinečki je kazao da ne zna odgovor na to pitanje.

- To pitanje trebate postaviti predsjedniku i ljudima u Savezu. Mi sada, za tri dana, igramo protiv Lihtenštajna pa ćemo vidjeti šta će biti - kazao je Prosinečki, koji je istakao kako vjeruje da bh. selekcija ima kvalitet da kroz baraž izbori plasman na EP.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

EP: BiH za prolaz u osminu finala večeras mora poraziti i aktuelne prvakinje Italijanke

Italija golovima iz prekida savladala u Zenici mlade nogometaše BiH

Mancini: Išli smo s ciljem da dobijemo sve utakmice

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom