Bosna i Hercegovina     | 16.11.2019. 12:49 |

Četvero uhapšenih u akciji Merlin 2 prodavali marihuanu u Banjoj Luci i Gradišci

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 16. novembra (FENA) - Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj protiv četiri osobe uhapšene u akciji kodnog naziva "Merlin 2“, zbog postojanja osnova sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnim drogama.

Policija iz Gradiške je izvještaj dostavila protiv Miladina (1974.) i Slađane (1974.) Vidačković, Rasima Hajdera (1998.), te Pamele Dukić (1999.), potvrđeno je Feni iz ovog tužilaštva.

Oni se sumnjiče da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Miladinu Vidačkoviću se također stavlja na teret i omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađani Vidačković i sprijačavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Za ove četiri osobe se sumnja da su u periodu od 2016. do 2019. vršili nabavku i preprodaju marihunane korisnicima na području Banje Luke i Gradiške.

Nakon ispitivanja, u nastavku postupka istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora za ove osobe.

Akciju "Merlin 2“ proveli su jučer policijski službenici Policijske uprave Gradiška u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a ukupno je slobode lišeno osam lica.

Po naredbi Okružnog suda Banja Luka izvršeni su pretresi na sedam lokacija na području Gradiške, te na po jednoj lokaciji u Banjoj Luci i Prijedoru.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izvještaj EBRD-a - Za politike zelene ekonomije potrebna značajnija podrška među stanovništvom

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu