Bosna i Hercegovina     | 16.11.2019. 14:59 |

U Sarajevu održan dječiji praznik znanja 'Brainobrain Day'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Prvi Brainobrain Day, na kojem je oko 100 mališana prikazalo i dokazalo znanje i vještine koje su stekli kroz program Brainobrain treninga, održano je danas u Sarajevu.

Djeca uzrasta do 4 do 13 godina pokazala su kako korištenjem tri čula istovremeno rješavaju kompleksne zadatke. Uz pomoć drevne računaljke abakus rješavali su matematičke zadatke bez ikakvih problema.

Brainobrain je jedan od vodećih svjetskih programa za razvoj mentalne aritmetike te cjelokupan razvoj ličnosti. Brainobrain centri rade u 24 zemlje, između ostalog i u BiH. Djeca kroz ove programe imaju priliku razvijati samopouzdanje, kreativnost, logičko povezivanje činjenica, vizualizaciju, timski rad, govorništvo i javni nastup te emocionalnu inteligenciju.

- Pored mentalne aritmetike i logičko-matematičkog pristupa u Brainobrain programu koristimo NLP pristup za razvoj komunikacijskih vještina i empatije kod djece - izjavila je trenerica u Braionobrain centru Ilidža Vesna Filipović. 

Svi mališani danas su dobili medalju i zahvalnicu za rad, trud i upornost koju su pokazali u toku godine, saopćeno je iz Udruženja Kult. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

KULT - Omladinske organizacije kreiraju nove prilike na području općine Ilidža

Brainobrain: Avdagić i Mušanović iz Tuzle svjetski šampioni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta