Bosna i Hercegovina     | 16.11.2019. 16:57 |

Fondacija Hastor stipendira 390 studenata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. novembra (FENA) - Svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju 390 studenta sa različitih univerziteta u BiH upriličeno je danas u prostorijama ASA Prevent Grupacije. Stipendije im je omogućila Fondacija Hastor, koja već 14 godina stipendira učenike širom BiH.  

Nakon potpisivanja 1.649 ugovora o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola, Fondacija Hastor je potpisala ugovore sa studentima stipendistima za akademsku 2019./2020. godinu.

Radi se o studentima koji su zahvaljujući rezultatima i uspjehu na fakultetu iz prethodne godine zadržali stipendiju, a raspisan je i konkurs sa proširenim kriterijima namijenjen isključivo nadarenim studentima sa visokim prosjekom.

Po završetku, samo u ovoj školskoj godini Fondacija će stipendirati 2.059 učenika i studenata što je najveći pojedinačni broj stipendista od svih registrovanih fondacija u BiH i regiji.

- Želimo da svi stipendisti, kada jednog dana formalno prestanu biti dio Fondacije Hastor, nastave pomagati drugim ljudima i pojedinačno ispunjavaju misiju Fondacije Hastor kroz unapređivanje svojih lokalnih zajednica. Trenutno u toku je i konkurs za nadarene studente, te se radujemo novim stipendistima s kojima ćemo nastaviti raditi na pozitivnim promjenama u BiH - rekao je direktor Fondacije Hastor Seid Fijuljanin. 

Fondacija je prvenstveno posvećena djeci i mladima čija socio-ekonomska situacija otežava uspješan pristup školovanju, te ih svojim radom podržava i ohrabruje u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojoj zajednici.

Fondacija je osnovana 2006. godine i najznačajnija je fondacija ovog tipa u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, saopćeno je iz Fondacije Hastor.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'