Kultura     | 18.11.2019. 10:25 |

Festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić 2019"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Dvadeseti festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja "Kao nekad pred Božić 2019" bit će održan 11. decembra u dvorani "Dom mladih" u Sarajevu pod generalnim pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Festival zajednički realiziraju Udruga "Facultas za prosperitet mladeži" i Udruga "Libertas" iz Sarajeva.

Smotra "Kao nekad pred Božić" posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će imati priliku uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama.

Glazbeno-scenski spektakl "Kao nekad pred Božić" osmišljen je kao centralna predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u Sarajevu, glavnom gradu BiH.

Osnovni ciljevi ovoga projekta su stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu muziku, tekst i vizualni događaj.

Zlatni pokrovitelj Festivala "Kao nekad pred Božić 2019" i ove godine je Općina Primošten (Republika Hrvatska), s obzirom na to da ovaj sarajevski festival već dvadeset godina doprinosi uspostavljanju, održavanju i jačanju veza Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom i iseljeništvom, odnosno regionalnoj i međudržavnoj suradnji u oblasti kulture. Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina i predstavnici Turističke zajednice Općine Primošten prisustvovat će ovom Festivalu u Sarajevu, saopćili su organizatori.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!