Ekonomija     | 18.11.2019. 11:32 |

BBI VIP Business Club suorganizator konferencije 'Pouzdanost 2019'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - BBI VIP Business Club, koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kao poslovni klub privrednika i poduzetnika, suorganizator je konferencije "Pouzdanost 2019" na kojoj će 27. novembra u Sarajevu javno biti promovirane bonitetno pouzdane kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nakon uspješne organizacije međunarodnih događaja Sarajevo Business Forum (SBF) i Sarajevo Halal Fair (SHF), dvije platforme putem kojih se BiH povezuje sa svjetskim tržištima, bit će ovo još jedna prilika za međusobno spajanje i saradnju domaćih privrednika.

Direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke Edina Hasečić izjavila je da BBI svoje poslovanje temelji na etičkim principima i kvalitetnim partnerskim odnosima s klijentima, stoga ih raduje mogućnost podrške bh. bonitetno pouzdanih kompanija iz cijele države.

Dodala je da BBI banka u svojoj ponudi ima niz usluga i bankarskih proizvoda za pravna lica, posebno istaknuvši subvencionirane linije finansiranja za privrednike koje se realizuju u saradnji i partnerstvu sa lokalnim zajednicama.

Rukovodilac BBI VIP Business Cluba Azra Čolić navela je da je umrežavanje i poslovno povezivanje aktivnost na kojoj Club zasniva svoj angažman kontinuirano organizirajući brojne poslovne susrete, radionice i okrugle stolove na kojima, osim članova Cluba, učestvuju i predstavnici komora, poslovnih zajednica, asocijacija, udruženja, razvojnih agencija i eksperti iz različitih oblasti.

- BBI i u 2020. planira tematske događaje širom BiH s ciljem najave i promocije 11. Sarajevo Business Foruma koji će od 15. do 17. aprila biti organizovan u glavnom gradu BiH, odnosno 3. međunarodnog sajma halalindustrije Sarajevo Halal Fair 2020, koji je planiran za septembar iduće godine, a koji za cilj ima jačanje pozicije BiH kao evropskog centra za razvoj halalindustrije - zaključila je Čolić, uz isticanje niza pogodnosti koje aktivni članovi BBI VIP Business Cluba ostvaruju na takvim i drugim događajima u organizaciji Bosna Bank International.

Pogodnosti i privilegije koje BBI VIP Business Club pruža svojim članovima, su korištenje međunarodnih poslovnih veza, globalna promocija, mogućnost poslovnog okupljanja, uspostava poslovnih kontakata i saradnje, realizacija konkretnih poslova, privlačenje stranih investicija i podsticanje izvoza roba i usluga iz Bosne i Hercegovine, s ciljem jačanja bh. privrede i povezivanja sa drugim privredama, te izgradnja poslovnih odnosa širom svijeta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sarajevo Business Forum prilika za privrednike banjalučke regije

SBF prilika za predstavljanje investicijskih projekata Mostara i Hercegovine

Bonitetno pouzdane kompanije ostvarile 17,4 milijarde KM prihoda

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo