Kultura     | 20.11.2019. 10:22 |

Gala koncertom zatvaranje teatarske revije 'Četvrtkom u pozorište'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Teatarska revija "Četvrtkom u pozorište" Bosanskog kulturnog centra Živinice bit će zatvorena u četvrtak gala koncertom mješovitog hora "Lege Artis", pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića te uz nastup pijanistice Slađane Dedić te sopranistice Dženane Huseinagić.

Teatarska revija počela je 3. oktobra, a publika je svakog četvrtka imala priliku pogledati predstavu ili kocert, ali i dati ocjenu za kulturni događaj, od 1 do 5. Na taj način izabrani  su i pobjednici teatarske revije koji će biti nagrađeni u četvrtak na svečanom zatvaranju.

- Teatarsku reviju organizujemo po treći put i mogu reći da je iz godine u godinu, i kvalitetom ali i kvantitetom sve bolja, a rezultat je sve više publike u našoj sali, što je i cilj ove manifestacije - izjavio je direktor JU BKC Živinice Elmir Krivalić.

Cijena ulaznice na zatvaranju revije je "Plati koliko možeš", a generalni pokrovitelji su gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i Fondacija za muzičke scenske i likovne umjetnosti, saopćeno je iz Bosanskog kulturnog centra Živinice.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zijah Sokolović sa kultnom predstavom u četvrtak gostuje u Živinicama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo