Bosna i Hercegovina     | 18.11.2019. 12:21 |

TK - Za ekološke projekte izdvojeno 80 hiljada KM

FENA Saopćenje

TUZLA, 18. novembra (FENA) - Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona zaključilo je ugovore s udruženjima koja su aplicirala na objavljeni konkurs za dodjelu sredstava za projekte zaštite i unapređenja okoliša, saopćeno je.

Ministar Elvir Rožnjaković potpisao je ugovore s predstavnicima 21 udruženja među kojima su Udruženje građana "Eko-zeleni" Gradačac, Udruga mladih "Par Selo - Dubrave" Tuzla, Udruga mladih Drijenča, Šibošnica-Čelić, Raft-eko klub "Accent" Tuzla, Udruženje Odred izviđača "Plamen" Banovići, Udruženje "Libero" Donje Vukovije, Kalesija, Udruženje građana sportskih ribolovaca "Mrena" Živinice i Asocijacija MB Live iz Brijesnice Male.

U projekte će biti uloženo ukupno 80.000 KM obezbijeđenih iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada resornog ministarstva.  

Riječ je o projektima koji se odnose na zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda, saniranje deponija i smanjivanje nastajanja otpada, zbrinjavanje i obradu svih vrsta otpada, zaštitu i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti te uređenje zelenih javnih površina.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

DEI - Prezentiranje projekata prvog poziva Interreg programa za dunavsku regiju 2021-2027.

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana