Servisne informacije     | 18.11.2019. 13:57 |

U BiH sutra oblačno s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će prijepodne biti i magle. Od poslijepodnevnih sati nove padavine s juga će se do kraja dana proširiti na cijelu BiH.

Vjetar većinom slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Prijepodne i sredinom dana povremeno jaki udari vjetra se očekuju na zapadu i jugozapadu Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni, najviša dnevna između 11 i 16, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5, a najviša dnevna oko 13 stepeni.

U jutarnjim satima danas je prolazno kiša padala u Hercegovini, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Veći dio dana je preovladavalo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 1 stepen, Ivan-sedlo 10, Livno 12, Sokolac 13, Jajce i Sarajevo 14, Bugojno i Drvar 15, Banja Luka, Grude i Prijedor 16, Bihać, Brčko, Mostar, Neum, Srebrenica, Trebinje i Tuzla 17, Bijeljina, Sanski Most i Stolac 18, Doboj i Zenica 19 i Zvornik 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana