Bosna i Hercegovina     | 18.11.2019. 17:29 |

Komšić primio u nastupnu posjetu novu šeficu Misije OSCE-a u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u nastupnu posjetu novu šeficu Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec.

Ambasadorica Kavalec je istakla da je misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini jedna od šest misija koje OSCE ima u svijetu, a sa ciljem provođenja aktivnosti OSCE-a usmjerenih na šest područja djelovanja: ljudska prava; obrazovanje; vladavinu prava; ravnopravnost spolova; demokratsko upravljanje i sigurnosnu saradnju. Posebno je istakla da je interes OSCE-a  unapređenje izbornog procesa u BiH na način da se građanima vrati povjerenje u rezultate i važnost izbora.

Predsjedavajući Komšić je istakao da, iako je proces formiranja novog saziva Vijeća ministara BiH važan i treba predstavljati demokratsku volju građana Bosne i Hercegovine, u tome mogu učestvovati samo oni koji su spremni poštovati važeće zakone i donesene odluke i strategije koje se tiču članstva BiH u NATO savezu, odnosno da podršku ne mogu dobiti oni koji važeće zakone i odluke ne namjeravaju provoditi.

Predsjedavajući Komšić je dao punu podršku projektima koje provodi Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Komšić uputio telegram saučešća kralju Kraljevine Maroko nakon razornog zemljotresa

Komšić i Bećirović razgovarali sa Rosensaftom o holakustu i genocidu

Komšić: Čekamo prijedlog Bećirovića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu