Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 07:04 |

Skupština KS danas o Nacrtu budžeta za 2020. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembar (FENA) - Skupština Kantona Sarajevo danas će razmatrati Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu koji iznosi 971.375.034 KM.

U Nacrtu se ističe da je budžet, poredeći ukupne planirane prihode i primitke, manji za 7,99 posto u odnosu na usvojene Izmjene i dopune budžeta KS za 2019. godinu.

Vlada KS odlučila se za povećanje prihodovne strane budžeta u djelu finansiranja (domaće zaduživanje) u iznosu od 58.455.000 KM iz kojih će se finansirati kapitalni projekti.

Neporezni prihodi (prihodi od preduzetničkih aktivnosti i imovine, naknade i takse, prihodi od sopstvenih djelatnosti i neplanirane uplate kao i novčane kazne) planirani su u iznosu od 114.665.466 KM.

U budžetu nisu uvršteni razgraničeni prihodi iz 2019. godine koji će biti poznati nakon izrade završnog računa budžeta KS za 2019. godinu.

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD-a) za Projekt "Javni prijevoz Sarajevo - Dio 2" u iznosu od 20 miliona eura.

Ministarstvo saobraćaja KS je utvrdilo da je prioritetni dio tog projekta na dijelu od "S" krivine kod hotela Holiday Inn do Ilidže, s konekcijom prema Željezničkoj stanici, okretnicom na Željezničkoj stanici, prugom kroz ulicu Hamze Hume i odvojkom pruge za remizu tramvaja. Od Baščaršije do Ilidže tramvajska pruga je u vidu kružnog toka, s odvajanjem kraka prema Željezničkoj stanici i kraka kroz ulicu Hamze Hume.

Na dnevnom redu je i Informacija o stanju deponije Smiljevići te Nacrt zakona o Registru finansijskih obaveza u Kantonu Sarajevo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo