Najave     | 19.11.2019. 07:08 |

U Banjoj Luci konferencija o demografskoj obnovi u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Banjalučki centar za ljudska prava i Fondacija Friedrich Ebert Banja Luka organiziraju danas konferenciju pod nazivom "Demokratska izgradnja i demografska obnova u BiH".

Na tom događaju, koji će biti održan u Banjoj Luci, bit će prezentirano istraživanje o odlascima iz BiH i korelaciji s razvojem demokratije, dva izlaganja i jedna panel diskusija o problemima odlaska stanovništva iz BiH te kako zaustaviti trend odlaska i graditi demokratske institucije.

Događaj je otvoren za sve zainteresirane građane, posebno za novinare, pravnike, sociologe i politikologe, kao i studente žurnalistike, prava, sociologije i politikologije.

Izlagači na konferenciji su profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu Davor Boban, koji će izlagati temu o demokratiji i nacionalizmu i profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci Draško Marinković, koji će govoriti o demografskim trendovima u BiH.

Panelisti na konferenciji su narodna poslanica - PDP Jelena Trivić,  narodni poslanik - SNSD i predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić, Aleksandra Čavić iz SDP-a Banja Luka i predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić, saopćeno je iz Banjalučkog centra za ljudska prava.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo