Svijet     | 19.11.2019. 11:25 |

Uhapšen osumnjičeni za posredovanje u ubistvu novinarke Galizije

FENA Internet

VALLETTA, 19. novembra (FENA)  - Muškarac osumnjičen za posredovanje u ubistvu najpoznatije novinarke koja se bavila istraživanjem korupcije Daphne Caruane Galizije uhapšen je, objavili su u utorak policijski izvori i to bi moglo predstavljati veliki iskorak u istrazi.

Vjeruje se da je posrednik povezao osobu osumnjičenu da je naručila  ubistvo novinarke  s muškarcima optuženima to ubistvo, kao i s onima koji su nabavili eksplozivnu napravu korištenu u ubistvu.

List Times of Malta u utorak je objavio da vlada razmatra mogućnost pomilovanja ako posrednik dovede istražitelje do organizatora ubistva.

Policijski izvor s direktnim saznanjima o tome kazao je kako je osoba uhapšena u četvrtak u okviru posebne istrage, prenosi Reuters.

Times of Malta prenosi da su stručnjaci Europola, evropske policijske organizacije, sudjelovali u prikupljanju dokaza koji su bili u posjedu posrednika.

Daphne Caruana Galizia ubijena je prije dvije godine kada je ispod njenog automobila eksplodirala podmetnuta bomba, a do sada su uhapšene tri osobe za koje se smatra da su izvršile ubistvo.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Tužilaštvo TK otkrilo identitet ubijene žene u Lipnici

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Pronađeno beživotno tijelo ženske osobe u Lipnici kod Tuzle

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo