Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 12:01 |

Ukinuta prvostepena presuda u predmetu Jovan Lukić i drugi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Apelacijsko vijeće Suda BiH, nakon održane javne sjednice, donijelo je rješenje kojim je uvažena žalba branitelja optuženog Jovana Lukića, branitelja drugooptužene pravne osobe „Ducla“ d.o.o. i zakonskog zastupnika drugooptužene pravne osobe „Ducla“ d.o.o., te je ukinulo presudu Suda Bosne i Hercegovine od 14. maja i odredilo održavanje pretresa pred vijećem Apelacijskog odjeljenja Suda BiH.

Prvostepenom presudom Suda BiH optuženi Jovan Lukić oglašen je krivim da je počinio krivično djelo porezne utaje ili prevare pa mu je Sud izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Optuženom je, kao poredna, izrečena novčana kazna od 5.000 KM. Pravna osoba Ducla, društvo s ograničenom odgovornošću za unutrašnju i spoljnu trgovinu Modriča, odgovorno je što je počinilo krivično djelo porezne utaje ili prevare. Sud mu je izrekao novčanu kaznu od 15.000 KM. Od optužene pravne osobe Ducla d.o.o. oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnog djela u iznosu od 20.704 KM, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Određen pritvor i određene mjere zabrane osumnjičenima u predmetu Zlatko Ibrišimović i drugi

Njemačka vlada obećala se pozabaviti rastućim kriminalom

Narko bande jačaju, raste broj pucnjava u Bruxellesu, tvrde zvaničnici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu