Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 14:53 |

Predsjedavajući Zvizdić s delegacijom SR Njemačke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu delegaciju Savezne Republike Njemačke koju je predvodio član Bundestaga i pralamentarni državni sekretar Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Stephan Mayer. Delegacija je u Bosnu i Hercegovinu došla po nalogu savezne kancelarke Angele Merkel. 

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao članove delegacije s aktuelnom situacijom i postojećim aspektima migrantske krize. Istaknuo je važnost ravnomjernog raspoređivanja migranata na cjelokupnoj teritoriji Bosne i Hercegovine s ciljem da se smanji pritisak, prvenstveno na području Unsko-sanskog kantona, te ukazao na potrebu jačanja istočne granice Bosne i Hercegovine. Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo i značaj potpisivanja sporazuma s Forntexom i na činjenicu da BiH nema kapacitete da bude centar i sabiralište migranata na zapadnom Balkanu. 

Sastanku su prisustvovali član Bundestaga i bivši savezni ministar Christian Schmidt, bivši savezni ministar i bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schwarz-Schilling, rukovoditeljica Odjela za politiku migracija i izbjeglica Britta Behrendt, predsjednik organizacije Technisches Hilfswerk Albrecht Broemme, dr. Christian Konow iz Ureda kancelarke Angele Merkel i ambasadorica SR Njemačke u BiH Margret Uebber, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvizdić: Nato šalje bataljon rezervnih snaga u BiH

Vijeće ministara BiH - Usvojena Godišnja platforma o obavještajno-sigurnosnoj politici

Zvizdić: Tužan sam zbog odlaska velikog čovjeka i književnika Abdulaha Sidrana

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'