Kultura     | 19.11.2019. 15:43 |

UNSA-Okrugli sto 'Umjetnost: društveni značaj i društveni angažman'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Univerzitet u Sarajevu (UNSA) najavio je za srijedu okrugli sto 'Visoko obrazovanje, društvene potrebe  i tržište (rada): Umjetnost: društveni značaj i društveni angažman', u seriji skupova s ciljem otvaranja diskusija o temi obima i modaliteta povezanosti visokoškolskog obrazovnog sistema i tržišta rada.

- Taj problem je identificiran u različitim analizama, a u cilju rješavanja na Univerzitetu u Sarajevu kontinuirano se poduzimaju značajni koraci kroz saradnju sa oko dvije stotine subjekata društvene zajednice - privrednim komorama Kantona Sarajevo i FBiH, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, Udruženjem poslodavaca Kantona Sarajevo i drugim privrednim organizacijama i udruženjima  - navodi Služba za odnose s javnošću UNSA.

Okrugli sto je planiran za 20. novembar na Otvorenoj sceni Obala (s početkom u 12 sati), a dio je to aktivnosti iz programa obilježavanja 70 godina postojanja Univerziteta u Sarajevu i 15 godina primjene bolonjskog koncepta studiranja.

- Taj značajni jubilej najstarije i najveće visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini obilježavamo nizom manifestacija i aktivnosti među koje spada i organizacija okruglih stolova, akademskih sastanaka i radionica -  najavljeno je.

Programom je planirano da vanredni profesor Ermin Bravo govori o temi 'Transformacijska uloga umjetnosti u budućnosti obrazovanja', doc. dr. Amila Ramović o temi 'Kultura i umjetnost kao društveni i osobni identitet', prof. mr. Bojan Hadžihalilović o temi 'Inovacije u studijskom procesu i otvaranje novih perspektiva za institucije obrazovanja', a vanredni profesor Dino Mustafić govorit će o temi 'Značaj angažirane umjetnosti za društvo'.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Otvorena izložba radova studentica ALU u okviru programa UNSA 'Inkluzivni univerzitet'

Potpisan novi kolektivni ugovor za djelatnost visokog obrazovanja i nauke na UNSA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo