Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 16:31 |

CEM: Svaku petu prometnu nesreću uzrokovali alkoholizirani vozači

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 19. studenoga (FENA) - U 2018. godini, u BiH dogodile su se 36.672 prometne nesreće, a svaku petu uzrokovali su vozači u alkoholiziranom stanju, upozorili su iz Centra za edukaciju mladih (CEM) iz Travnika.

- Trećina alkoholiziranih vozača, uključenih u prometne nesreće sa smrtnim ishodom, bila je u dobi između 17 i 24 godine - kazao je Rismir Krajišnik, glasnogovornik ovog centra koji je danas, u suradnji s Policijskom stanicom Travnik, organizirao akciju podizanja svijesti mladih vozača o opasnostima vožnje u alkoholiziranom stanju.

Akcija je organizirana u Travniku, na punktu redovne kontrole vozača i automobila.

Volonteri CEM-a, zajedno s pripadnicima policijske stanice Travnik, informirali su vozače o rezultatima istraživanja, dijelili im informativne letke i izvode iz Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BiH, sa odredbama koje se tiču vozača i putnika u vozilu koji su u alkoholiziranom stanju.

Tijekom akcije, policijski službenici testirali su vozače na prisustvo alkohola u organizmu, što je rezultiralo isključenjem jednog vozača i oduzimanjem vozačke dozvole.

Ova akcija predstavlja nastavak suradnje i zajedničkog djelovanja CEM-a i Policijske stanice Travnik na podizanju svijesti vozača o njihovoj odgovornosti za sigurnost učesnika u prometu.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Belgijsko zdravstveno vijeće: Svaka konzumacija alkohola povećava rizik od ozbiljnih bolesti

Hrvatska u prvih pet zemalja Europe po svakodnevnoj konzumaciji alkohola

Beograd: Policija podnijela prekršajnu prijavu zbog trovanja djece alkoholom

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!