Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 16:21 |

Borenović: Dodik 'pogazio' institucije RS, vodi BiH u NATO

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 19.novembra (FENA) - Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Borislav Borenović optužio je lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je "izdao" interese RS, jer je, kako kaže, donio odluku da RS i BiH idu u NATO savez.

To je, tvrdi, nezaustavljiv put, jer se takav dokument šalje i u Brisel, nakon što je danas Predsjedništvo BiH donijelo takvu odluku i imenovalo Zorana Tegeltiju (SNSD) za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Borenović je snažno kritikovao Dodika, navodeći da se ovim pokazalo da je on „najveća prevara u istoriji srpske politike, te da je čovjek koji ne preza ni od čega“.

-Šta god da stoji u programu reformi, to je uslov za članstvo BiH u NATO. Tim dokumentom se aktivira MAP – Akcioni plan za članstvo u NATO - ustvrdio je lider PDP-a na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjoj Luci pdosjetivši da je Dodik samo nekoliko sati ranije tvrdio da je protiv preimenovanja ANP-a i slanja bilo kakvog dokumenta u Brisel.

-Dodik je, istorijski vjerovatno najveći prevarant i lažljivac. To su pokazala njegova beskropulozna djela, a o riječima neću govoroti. Ovim je pogazio i Narodnu skupštinu RS, desetak puta, a posebno kada se hvalio rezolucijom o zaštiti ustavnog poretka i o vojnoj neutralnosti RS - ustvrdio je Borenović

Tvrdi da je Dodik pristao na sve što je od njega tražila SDA, odnosno Šefik Džaferović.

Pita ima li Dodik hrabrosti pogledati narod RS u lice, jer je, kako kaže, danas ponizio sve institucije RS, koje je natjerao da usvoje odluke koje se ne provode.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dodikov advokatski tim tvrdi da Tužilaštvo BiH nije dokazalo ništa i da je suđenje čista politika

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Nikšić: Put u NATO je naša zakonska obaveza

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana