Bosna i Hercegovina     | 19.11.2019. 16:55 |

Demokratska fronta pozdravila odluke Predsjedništva BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Demokratska fronta pozdravlja odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju Vijeća ministara, čime je deblokiran proces formiranja vlasti i odluku da se u sjedište NATO- a u Briselu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Demokratska fronta želi zahvaliti svim probosanskim snagama na podršci koja je u pogledu poštivanja odluka i zakona institucija Bosne i Hercegovine pružena članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

DF također ovim putem poziva bosanskohercegovačku javnost da oprosti članicama tzv. Bh bloka zbog ambivalentnog držanja po navedenim pitanjima, imajući u vidu da su otuđena rukovodstva Naše stranke i SDP-a, proces formiranja vlasti pretpostavljale nastavku NATO puta BiH.

DF izražava nadanje da će članice tzv. Bh bloka u budućnosti stajati na strani države Bosne i Hercegovine, jer u borbi za interese države Bosne i Hercegovine ne smije biti kalkulacija, saopćeno je iz DF-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Bećirović: BiH će pamtiti ambasadora Bonda kao jednog od najodanijih prijatelja

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana