Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost ŽO HDZ-a BiH HNŽ

Saopćenje

Klub zastupnika HDZ BIH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije, na danas održanoj sjednici, najoštrije je osudio jučerašnji napad na sudionike obilježavanja pada grada Vukovara koji se dogodio u Mostaru.

Dva kombi vozila koja su prevozila sudionike kolone sjećanja na Vukovar, su kamenovana u naselju Vrapčići, te devastirana, dovodeći ovim činom u životnu opasnost osobe u tim vozilima.

Pozivamo nadležne institucije MUP i tužiteljstvo HNŽ da žurno pronađu i sankcioniraju počinitelje te utvrde nalogodavce ovog nedjela.

Osuđujemo postupak člana Predsjedništva BIH Sefika Džaferovića koji je u Mostaru nazočio postrojavanju paravojne formacije, odnosno ljudi u vojnim odorama i sa znakovljem koji nisu Oružane snage BIH.

Također osuđujemo isticanje zastave Jugoslavije na utakmici Lihtenštajn — BIH u danu kada cijeli hrvatski narod se sjeća stravičnog ratnog zločina u Vukovaru, koji su upravo počinili te zločine pod zastavom Jugoslavije.

Ovakvi dogadaji apsolutno ne doprinose pomirenju, suživotu, nego nasuprot, otvaraju prostor i poziv za poremećene odnose i međunacionalne sukobe, što je za svaku osudu.

 

Klub zastupnika HDZ BIH

u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije

Mostar, 19.studeni 2019. godine

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.