Svijet     | 20.11.2019. 09:43 |

Ubijeno 11 osoba u izraelskom zračnom napadu na Damask

FENA Internet

DAMASK, 20. novembra (FENA) - U današnjim izraelskim zračnim udarima u Siriji ubijeno je 11 osoba, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Britaniji.

Sirijski opservatorij, opoziciona  aktivističku grupu s mrežom aktivista širom Sirije, navodi kako je u izraelskim zračnim napadima među 11 poginulih, sedam ne-Sirijaca koji su najvjerojatnije Iranci.

Sirijski državni mediji prethodno su izvijestili da su u izraelskim zračnim napadim u predgrađima Damaska ubijena dva civila,  te da ima i ranjenih,  prenosi AP.

Izraelska vojska saopćila je da je u srijedu pogodila desetak iranskih ciljeva u Siriji, tokom  "širokog" napada, koji je bio odgovor na raketnu vatru na izraelsku Golansku visoravan dan prije.

Izraelska vojska objavila je  kako su njeni borbeni avioni pogodili više ciljeva iranskih elitnih Quds snaga, uključujući rakete zemlja-zrak, skladišta oružja i vojne baze. Nakon što je sirijska vojska ispalila raketu protuzračne odbrane, izraelska vojska objavila je da je uništen i niz baterija sirijske zračne odbrane.

I Sirijski opservatorij navodi kako su izraelski zračna napadi ciljali skladišta oružja koja pripadaju iranskim elitnim Quds snagama u predgrađima Damaska ​​Kisweh i Qudsaya.

Rami Abdurrahman, koji predvodi Sirijski opservatorij , je  rekao da je u udarima u srijedu napadnuto još nekoliko područja, uključujući zračnu bazu Mazzeh u zapadnom Damasku, gdje su stacionirane jedinice sirijske protuzračne odbrane.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

ICJ naredio Izraelu da poduzme mjere na osiguranju pomoći za Palestince u Gazi

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Izrael intenzivno bombardirao jug Gaze

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo