Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 11:41 |

Komšić-Skalnik: Saradnju unaprijediti u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Češke Republike u BiH Jakuba Skalnika, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i rezimirao dosadašnji angažman Ambasade Češke Republike u Bosni i Hercegovini.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo odličnim prijateljskim odnosima dvije zemlje, čije će  unapređivanje biti nastavljeno i u budućnosti, kroz oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Ambasador Skalnik je istakao da je tokom proteklog perioda njegova zemlja realizovala u BiH više od 200 projekta, u iznosu višem od 18 miliona eura na lokalnom nivou, a iz oblasti kao što su zaštita životne sredine, energetska efikasnost, pročišćavanje voda i reforma javne uprave.

Naglasio je podršku Češke Republike Bosni i Hercegovini na njenom putu ka euroatlantskim integracijama, pozdravivši jučerašnji dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

Komšić je zahvalio za kontinuiranu podršku koju Češka Republika pruža Bosni i Hercegovini i njenim građanima, pogotovo kroz realizovane projekte, ali i za angažman u BiH proteklih godina, odnosno rad na unapređenju sveukupnih odnosa dvije zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH zaželio je ambasadoru Češke Republike mnogo uspjeha u daljem radu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo