Kultura     | 24.11.2019. 16:35 |

Prodajna izložba djela sa Međunarodne likovne kolonije 'Moj bijeg u slobodu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. novembra (FENA) - JU Muzej "Alija Izetbegović" u saradnji sa Gradskom upravom Sarajevo i gradskom Vijećnicom organizirat će u ponedeljak, 25. novembra u Vijećnici prodajnu izložbu umjetničkih djela s Međunarodne likovne kolonije "Moj bijeg u slobodu", koja se održava već sedmu godinu u Počitelju.

Kolonija je simbolično nazvana po istoimenom književnom djelu prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH. Ove godine odabrana djela iz fundusa Muzeja nastala u okviru likovne kolonije bit će izložena na akademiji povodom Dana državnosti BiH u Vijećnici.

Sav prihod od prodaje likovnih djela bit će doniran Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka" za nabavku knjižnog fonda.

Taj datum, 25. novembar također obilježava dan kada je prvi predsjednik Predsjedništva RBiH Alija Izetbegović izašao iz zatvora. Simbolično, taj datum označava Izetbegovićev "bijeg u slobodu", momenat kada je nakon što je proveo pet godina i osam mjeseci u zatvoru postao slobodan čovjek, navodi se u saopćenju JU Muzej "Alija Izetbegović".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo