Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 13:58 |

Predsjedavajući Konaković upriličio prijem za mališane Vrtića 'Amel i Nur'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković upriličio je prijem za djevojčice i dječake te njihove učiteljice iz Vrtića "Amel i Nur", čime se pridružio globalnoj inicijativi UNICEF-a kojom se promovišu dječija prava, a djeci širom svijeta omogućava da se čuje njihov glas.

U tom vrtiću, kako su istakli, organizovane su posebne aktivnosti kako bi se dao dodatni značaj djeci ovog, ali i svakog drugog dana.

- Jedna od aktivnosti je uručenje 'Dječijih želja' zvaničnim institucijama. Ove godine su djeca izabrala baš vas da vam predaju spisak svojih želja - kazala je uime djece jedna od njihovih učiteljica predsjedavajućem Konakoviću.

Mališani uzrasta do šeste godine, uručili su listu želja predsjedavajućem Konakoviću, ali i posebnu sliku koju su izradili sami.

- Vaš predivni poklon će zauzeti posebno mjesto na zidu mog kabineta, a s listom želja upoznat ću sve čike i tete koje svaki dan umjesto vas sjede u ovim salama i kancelarijama sa željom i namjerom da zajedno s njima ispunim što više vaših napisanih želja - obećao je Konaković svojim današnjim, kako je naglasio, malim ali najdražim gostima.

Proveo ih je kroz salu do kabineta u kojem on radi, te kroz novoizgrađeni i adaptirani prostor press centra u zgradi Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Konaković: 'Trojka' je promijenila paradigmu u BiH i donijela hrabrost na političku scenu (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo