Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 16:06 |

USSC Sarajevo - I dalje ćemo insistirati na ulaganju u studentske domove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Udruženje Studenata Studentskog centra (USSC) u Sarajevu ukazalo je u saopćenju za javnost na događanja i probleme u okviru Studentskog centra za koje kažu da se "direktno odražavaju na studente, stanare studentskih domova".

- Udruženje studenata Studentskog centra, koje zastupa studente stanare studentskih domova, poziva Studentski centar i nadležne institucije da učine sve što je potrebno da se riješe problemi Studentskog centra, ispita politika zapošljavanja, te da studenti dobiju uslove koje zaslužuju i uredno plaćaju - navodi se.

Mišljenja su da "Studentski centar godinama ne ulaže dovoljno truda u suradnju s Kantonom Sarajevo (inače stopostotnom vlasniku ustanove) da bi poboljšali uslove života studenata'.

- Tako je ove godine USSC, uz pomoć Studentskog parlamenta, odlučio da izvrši pritisak i izbori se za sredstva za ulaganje u domovima. To je nedovoljno za potpuno utopljavanje objekata doma, ali nam je drago da se dešavaju pomaci u toj oblasti, te ćemo i u budućnosti insistirati na ulaganjima u domove - naglašeno je u saopćenju USSC.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Schmidt: Proslava 9. januara jasan propust u provedbi obavezujućih odluka Ustavnog suda BiH

Lendo: Dodik je izvršio najozbiljniji napad na Dejtonski sporazum

Društvo novinara BiH - Osuda napada na aktiviste i novinare

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo