Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 16:05 |

Potpisan Ugovor o kupoprodaji zemljišta za izgradnju zgrade Općinskog suda Žepče

FENA Saopćenje

ZENICA, 20. novembra (FENA) - Ministar za pravosuđe i u pravu Zeničko-dobojskog kantona Nebojša Nikolić i načelnik Općine Žepče Mato Zovko potpisali su danas ugovor o kupoprodaji zemljišta za potrebe izgradnje zgrade Općinskog suda u Žepču. Prije toga, Nikolić i Zovko su potpisali protokol o načinu uređenja međusobnih odnosa u vezi kupoprodaje zemljišta, prema kojem će Općina Žepče ukupna sredstva od prodaje od 23.280 KM uložiti u vanjsko uređenje zgrade Suda.

- Raduje me što smo sve bliže početku izgradnje objekta koji će omogućiti normalne uslove za smještaj i rad Općinskog suda u Žepču. Ovaj kapitalni projekt je primjer dobre saradnje između općine i kantona - kazao je Nikolić, zahvalivši svima koji učestvuju u projektu, a posebno donatorima – Vladi Švedske koja finansira izradu projektne dokumentacije i Evropskoj uniji koja najvećim dijelom finansira izgradnju zgrade.

Potpisivanju ugovora je prethodila parcijalna izmjena Regulacionog plana i formiranje urbanističko-građevinske parcele za gradnju, a dodjela općinskog zemljišta i potpisivanje današnjeg ugovora je drugi korak na projektu. Prema planu, do kraja ove godine bit će osiguran projekt i potrebna odobrenja za gradnju, a sama izgradnja će krenuti u julu 2020. godine.

Nova zgrada Općinskog suda Žepče će se graditi između objekata Srednje mješovite škole "Žepče" i Centra za socijalni rad, u okviru druge faze projekta "Unapređenje efikasnosti sudova i odgovornosti sudaca i tužitelja u BiH" koji implementira Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH s ciljem unapređenja efikasnosti pravosuđa, uključujući modernizaciju i rekonstrukciju zgrada pravosudnih institucija.

Načelnik Zovko je istakao da Općina Žepče podržava razvoj infrastrukture i izgradnju novih objekata te da će nakon izgradnje zgrade i vanjskog uređenja općinska uprava nastaviti pružati administrativnu i drugu potrebnu podršku, saopćeno je iz Pres službe ZDK.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo