Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 16:37 |

Ambasador Holandije posjetio Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) - Ambasador Kraljevine Holandije u BiH Reinout Vos posjetio je danas Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova gdje ga je primio ministar Aljoša Čampara.

Ministar Čampara i ambasador Vos razgovarali su o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu te o naporima koje Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže u jačanje sigurnosnog okruženja, posebno ističući aktivnosti na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno terorizma i organiziranog kriminala.

Također je razgovarano o aktivnostima koje se poduzimaju radi prevazilaženja problema s povratnicima sa stranih ratišta, zatim o situaciji u vezi s migrantima, kao i saradnju s EUROPOL-om, koja je od posebnog značaja za sve policijske agencija u BiH.

Ministar Čampara se zahvalio ambasadoru na posjeti i izrazio zahvalnost na nesebičnoj podršci prijateljske Kraljevine Holandije, uz uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu. Ambasador Vos se zahvalio na prijemu i naglasio kako će Vlada Holandije ostati predana u pružanju podrške našoj zemlji na planu evropskih integracija, a prioritet će biti policijska saradnja, koju treba unapređivati u obostranom interesu, saopćeno je iz FMUP-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Ministar Isak podržao rad Saveza ratnih vojnih invalida u FBiH

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'