Stranačke aktivnosti     | 20.11.2019. 16:25 |

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

FENA Saopćenje

Dostavljamo Vam izjavu Nihada Čolpe, zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednika GS kako slijedi:

"Čolpa: Zlotvore iz Zavoda Pazarić odmah uhapsiti”

Tretman djece u Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić predstavlja najgnusnije anticivilizacijsko postupanje koje zahtijeva hitne smjene i najstrožije kažnjavanje odgovornih!

Želim jasno i nedvosmisleno reći da nakon afere u zavodu ministar Vesko Drljača ne može ostati u ministarskoj fotelji, te ga javno pozivam da podnese ostavku. Jednako tako, svi odgovorni za dešavanja u zavodu moraju biti smijenjeni u što kraćem roku.

Zlostavljanje djece u Zavodu Pazarić ima elemenate ozbiljnog krivičnog dijela koje ne smije ostati nekažnjeno, tako da ću već naredne sedmice podnijeti krivične prijave protiv odgovornih lica.

Štićenici Zavoda Pazarić žrtve su stranačkog zapošljavanja i apsolutne institucionalne nebrige. Takvu praksu moramo što prije ukinuti, a sve odgovorne najstrožije kazniti!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'