Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 16:42 |

U dječijem vrtiću Poletarac Srebrenica obilježen Međunarodni dan djeteta

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 20. novembra (FENA) - Širom svijeta danas se obilježava Međunarodni dan djeteta, a ovaj dan se već treću godinu zaredom obilježava u dječijem vrtiću "Poletarac" Srebrenica.

- Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djeteta danas smo u našem vrtiću imali posjetu prvačića iz "Prve osnovne škole" Srebrenica. Djeca su se igrala i družila. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana djeteta jeste da se podsjeti i senzibiliše javnost o potrebi zaštite djece i maloljetnika od zloupotrebe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Na Glavnoj skupštini Ujedinjenih nacija 20. novembra 1989. usvojena je Konvencija o pravima djeteta. To je prvi dokument u kojem se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi kojoj je potrebna zaštita. Danas je 30. godišnjica obilježavanja Dana djeteta i mi smo je obilježili zajedno sa našim drugarima prvačićima - kazao je v.d.direktora JU dječiji vrtić "Poletarac" Admir Hasanović.

Prošle sedmice u vrtiću "Poletarac" održana je muzička radionica, a mališani su se družili sa maskotom "Maza".

- Bilo je lijepo, radionica je trajala oko dva sata, a djeca su pjevala i družila se, i sigurno će taj dan pamtiti - kazao je Hasanović.

Dječiji vrtić "Poletarac" Srebrenica pohađa oko 120 djece, koja su raspoređena u šest grupa, tri jasličke i tri starije grupe.                          

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Delić na obilježavanju Dana djeteta u Centru za rani rast i razvoj, sa djecom i roditeljima

Ombudsmeni BiH čestitali Međunarodni dan djeteta

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta