Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 20.11.2019. 18:37 |

Održana sjednica Vlade BPK Goražde

FENA Saopćenje

GORAŽDE, 20. novembra (FENA) - Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na danas održanoj 26. redovnoj sjednici, usvojila je odluku o davanju saglasnosti na odluku Upravnog odbora JZU Kantonalna bolnica Goražde na Idejni projekat dogradnje u otvorenom atriju, promjena namjene i adaptacija prostorija u prizemlju JZU Kantonalne bolnice Goražde, za potrebe uspostave Hemodijaliznog centra.

Sredstva za izradu i finansiranje Idejno-izvedbenog projekta obezbjedit će Ministarstvo za socijalnu, politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice BPK Goražde. Također, u cilju unapređenja zdravstvenih usluga na prostoru kantona, Vlada BPK Goražde dala je saglasnost JU Kantonalna bolnica za nabavku tri EKG aparata za snimanje rada srca i nabavku sanitetskog vozila, a donošenjem odluke o isplati novčanih sredstava Domu zdravlja "Dr. Isak Samokovlija" Goraždu, podržala je nabavku medicinskog aparata za elektro i ultrazvučnu terapiju za potrebe rada Centra za fizikalnu rehabilitaciju.

Ministru za socijalnu, politiku, zdravstvo, raseljana lica i izbjeglice data je saglasanost da uime pregovaračkog tima Vlade BPK Goražde, potpiše Protokol o vođenju pregovora sa Nezavisnim strukovnim sinidkatom radnika u zdravstvu BPK Goražde.

Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja BPK Goražde, Vlada je odobrila novčana sredstva za Projekat poboljšanja statusa boračkih populacija za mjesec septrembar i sredstva na ime pomoći za rad udruženja boračkih populacija za mjesec septembar 2019. godine. Sredstva su odobrena i Sportskom savezu za sport i rekreaciju invalida BPK Goražde  za sufinansiranje odlaska invalida na Kup takmičenja u streljaštvu i Udruženju antifašista i boraca NOR-a Općine Goražde za sufinansiranje odlaska i prisustva obilježavanju 76. godišnjice Prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu.

Nakon razmatranja materijala iz Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport, Vlada BPK Goražde dala je saglasnost na odluku o odobravanju novčanih sredstava JU Centar za kulturu Goražde u iznosu od 10.000 KM na ime sufinansiranja manifestacija ove javne ustanove, uvrštenih u Kalendar kulturnih dešavanja BPK Goražde te programskih sadržaja Zavičajnog muzeja Goražde. Usvojena je i odluka o odobravanju novčanih sredstava radio klubovima sa područja kantona te odluka o davanju saglasanosti  JU OMŠ "Avdo Smailović" Goražde za raspisivanje konkursa za popunu radnog mjesta nastavnika gitare.

Na prijedlog Ministarstva za finansije BPK Goražde, Vlada je razmatrala a potom i usvojila Izvještaj o izvršenju budžeta i izvještaj o utrošku tekuće budžetske rezerve za period januar -septembar 2019. godine.

Razmatrajući materijale iz Ministarstva za privredu BPK Goražde, Vlada BPK Goražde odobrila je novčana sredstva na ime Programa utroška sredstava Ministarstva za podršku razvoju neprofitnih organizaicija BPK Goražde za 2019. godinu, i  "Programa ruralnog razvoja za 2019.godinu".

Također, usvojene su odluke o odobravanju novčanih sredstava Gradu Goražde, iznos od 150.000 KM na ime sufinansiranje projekta "Izgradnja kolektora fekalne kanalizacije u naselju Bogušići, Općini Foča u FBiH" iznos od 25. 000KM na ime sufinansiranja projekta "Nastavak regulacije desne obale rijeke Koline u Ustikolini, dionica 350m od ušća u rijeku Drinu“ te općini Pale Prača iznos od 25.000 KM za sufinansiranje projekta "Izgradnja glavnog kolektora kanalizacione mreže na desnoj obali rijeke Prače u naselju Prača", saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Vlada Županije Posavske: Za zaštitu okoliša 430.000 KM, sanaciju cesta 599.000 KM

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'