Stranačke aktivnosti     | 21.11.2019. 08:18 |

Priopćenje za javnost KV SBIH HNK

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu održalo je u Mostaru svoju 19.sjednicu. Na sjednici su dominirala pitanja vezano za aktuelnu političku situaciju u zemlji sa posebnim akcentom na posljedice totalne blokade institucija u FBiH i BiH i jačanju političkih opcija koje destabiliziraju zemlju i ruše njen međunarodni ugled. Građani FBiH i BiH su suočeni sa produbljavanjem ekonomske krize, teškim materijalnim položajem, trajućom političkom nestabilnošću iz koje vide izlaz napuštanjem i odlaskom iz BiH. Građani FBiH i BiH svjedoče da se problemi ne rješavaju,problemi se gomilaju godinama i očito je da nam aktuelne politike ne donose ništa dobro.

Cijeneći značaj predstojećih izbora na sjednici je utvrđen plan priprema za lokalne izbore koji će se održati iduće godine. U sklopu priprema pristupiti će se popuni i reorganizaciji lokalnih organa Stranke, odnosno općinskih i gradskih savjeta, te mjesnih odbora novim članovima. Raduje nas interes javnosti, pogotovo mladih za angažman u organima stranke kao i pripremnim aktivnostima za lokalne izbore. S tim u vezi obavještavamo javnost da se u narednih 60 dana mogu prijaviti u lokalne općinske/gradske organizacije stranke i izraziti svoja interesovanja, ideje, planove i inicijative.

KV SBIH HNK još jedanput apeluje donosioce odluka da se obezbjede neophodni uslovi da se održe lokalni izbori u Gradu Mostaru. Građanima Mostara se krši osnovno ljudsko pravo da biraju svoje predstavnike u lokalnim organima vlasti. Iako je Država Bosna i Herecgovina potpisnica mnogih deklaracija i članica mnogih međunarodnih organizacija koji garantuju ljudska prava, preko 100.000 ljudi u Mostaru je to pravo oduzeto. To je nedopustivo i tražimo da se to hitno promijeni i da se 2020. u Gradu Mostaru kao i u drugim gradovima i općinama održe lokalni izbori. 

Press služba
KV SBIH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana