Bosna i Hercegovina     | 21.11.2019. 10:57 |

SSSBiH na regionalnoj konferenciji o glasu sindikata i slobodi medija

FENA Saopćenje

SARAJEVO/NOVI SAD, 21. novembra (FENA) - Savez samostalnih sindikata Srbije i Savez samostalnih sindikata Vojvodine domaćini su današnje konferencije 'Glas sindikata i sloboda medija' u Novom Sadu, a sudjeluju predstavnici sindikalnih centrala iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Švedske.

Cilj je ukazati na trenutnu situaciju, izazove i prepreke s kojima se sindikati suočavaju kad je riječ o zastupanju glasa radnika i sindikata, slobodi medija, kreiranju i dobivanju podrške javnog mnijenja za aktivnosti sindikata.

Bit će govora i o primjerima najefikasnijih metoda informiranja članova i javnog zagovaranja, koji doprinose većem utjecaju sindikata u kreiranju društvenih promjena, ostvarivanju ciljeva, pozitivnom imidžu sindikata i osnaživanju sindikalnog pokreta.

Na toj konferenciji sudionici će razgovarati i o aktualnim pitanjima i izazovima s kojima se suočava sindikalni pokreta danas, s naglaskom na značaj i mogućnosti unaprjeđenja međunarodne sindikalne suradnje u oblastima zakonodavstva i prava zaposlenih, socijalnom dijalogu i kolektivnom pregovaranju, novim oblicima zapošljavanja, te sindikalnom organiziranju i omasovljavanju.

- Savez samostalnih sindikata BiH, na Konferenciji u Novom Sadu, predstavljaju predsjednik SSSBiH Selvedin Šatorović i predsjednik Skupštine SSSBiH Fikret Alić - saopćila je Služba za informisanje SSSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

SSSBiH: Otvoreno pismo premijeru KS povodom istupa ministrice Hota-Muminović u Skupštini KS

SSSBiH: Pokrivenost Sindikalne potrošačke korpe minimalnom platom 21,35 posto

SSSBiH - Osmi mart, dan sjećanja na sve žene nad kojima se izvršeno nasilje

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'