Ekonomija     | 21.11.2019. 13:09 |

ICS organizira 1. 'Forum kvaliteta' 27. novembra u Sarajevu

FENA Dragan Vuković

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - Institut za certificiranje sistema - ICS Sarajevo 27. novembra organizira prvi put u BiH "Forum kvaliteta",  s ciljem da na jednom mjestu okupi struku koja se bavi primjenom alata i modela upravljanja kvalitetom, ali i njihovim stalnim unapređenjem.
 
Model foruma, koji će biti održan u Sarajevu, je prenošenje konkretnih iskustava iz prakse o primjeni  najboljih alata/modela upravljanja čije korištenje u svakodnevnom poslovanju daje konkretne rezultate, a  koji u krajnjoj distanci doprinose razvoju kulture kvaliteta, kvalitetu proizvoda, procesa ili ukupnog sistema poslovanja, odnosno stalnom unapređenju organizacije.

Drugim riječima, Forum će predstaviti primjere razvoja organizacija koje za efektivnije sagledavanje vlastitih podataka koriste nauku i znanje.

Predavači na skupu su stručnjaci s velikim iskustvom u proizvodnji, kako lokalnog tako i internacionalnog karaktera, koji će na osnovu višegodišnje prakse prezentirati neke od alata/modela upravljanja koji funkcioniraju u njihovim organizacijama, kao i rezultate korištenja. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

U Sarajevu Forum o analizi trendova prijetnji i rizika od oružja za masovno uništenje

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana