Stranačke aktivnosti     | 21.11.2019. 14:56 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

 

Klub SDA: Poslušnik Milana Tegeltije – Admir Katica uništava MUP KS

Doskorašnji šef kabineta  Milana Tegeltije u VSTV i sadašnji ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica ignoriše alarmantnu sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo, koja je kulminirala nizom pucnjava i ubistvima na sarajevskim ulicama u proteklom periodu.

Nametanje političke kontrole u radu policije, rezultiralo je narušavanjem efikasnosti sigurnosnog sistema u Sarajevu.

Stavljanje političkih iznad sigurnosnih i profesionalnih kriterija, dovelo je do problema i u sistemu video nadzora. Katica pokušava da video nadzor na ulazima i izlazima iz Kantona Sarajevo kontroliše on i njegovi službenici, a ne komesar i Uprava policije.

Protivno je svim profesionalnim mjerilima da operativne podatke kontroliše politika, a ne policija i struka. Uprava policije po zakonu ima finansijsku, operativnu i administrativnu samostalnost, ali poslušnik Milana Tegeltije ne mari za zakon. Baš kao ni njegov stranački šef Elmedin Konaković, koji hoda naoružan i javno se hvali svojim prijateljstvima sa kriminalcima.

Blagi pristup premijera Forte prema kriminalu i potpuna nesposobnost Katice, Tegeltijinog poslušnika, doveli su do poremećaja sigurnosnog stanja. Jedini način da se unaprijedi sigurnosna situacija jeste smjena ove Vlade.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo