Bosna i Hercegovina     | 21.11.2019. 15:05 |

KOSDA: Tegeltijin poslušnik Katica uništava MUPKS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. novembra (FENA) - Doskorašnji šef kabineta Milana Tegeltije u VSTV-e i sadašnji ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica ignoriše alarmantnu sigurnosnu situaciju u Kantonu Sarajevo, koja je kulminirala nizom pucnjava i ubistvima na sarajevskim ulicama u proteklom periodu, navodi se u reagiranju KOSDA.

Nametanje političke kontrole u radu policije, ističu, rezultiralo je narušavanjem efikasnosti sigurnosnog sistema u Sarajevu. Stavljanje političkih iznad sigurnosnih i profesionalnih kriterija, dovelo je do problema i u sistemu video nadzora. Katica, dodaju, pokušava da video nadzor na ulazima i izlazima iz Kantona Sarajevo kontroliše on i njegovi službenici, a ne komesar i Uprava policije.

- Protivno je svim profesionalnim mjerilima da operativne podatke kontroliše politika, a ne policija i struka. Uprava policije po zakonu ima finansijsku, operativnu i administrativnu samostalnost, ali poslušnik Milana Tegeltije ne mari za zakon. Baš kao ni njegov stranački šef Elmedin Konaković, koji hoda naoružan i javno se hvali svojim prijateljstvima s kriminalcima. Blagi pristup premijera Edina Forte prema kriminalu i potpuna nesposobnost Katice, Tegeltijinog poslušnika, doveli su do poremećaja sigurnosnog stanja. Jedini način da se unaprijedi sigurnosna situacija jeste smjena ove Vlade, saopćeno je iz KOSDA.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U akciji 'Sleeper' policija u Sarajevu zaplijenila 6,9 kg droge

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!