Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 09:27 |

Svečanom akademijom obilježeno 70 godina postojanja Veterinarskog fakulteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu obilježeno je 70 godina Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, saopšteno je iz ove obrazovne institucije.

- Mi smo ovdje da obilježimo cijeli jedan život. U 70 naših godina mnogo je uspjeha i  padova, izazova i rezultata. I što je najvažnije, opstali smo i uspjeli slijediti kontinuitet prethodnih generacija, vrsnih bardova naše profesije i genijalnih umova od kojih smo učili.  Sretan sam i ponosan što ih nismo iznevjerili - istakao je dekan fakulteta Nihad Fejzić.

U sklopu ceremonije prikazan je kratki film koji prikazuje jedan dan u životu studenata Veterinarskog fakulteta Sarajevo, koji su sami napravili.

Akademiji su prisustvovale mnoge ugledne zvanice iz BiH, regije  i svijeta, među kojima i dekani veterinarskih fakulteta i predstavnici veterinarskih instituta. 

Zaslužnim pojedinicima za njihov uspjeh, uručene su povelje i plakete i time su domaćini pokazali kako je rečeno koliko cijene zajedništvo i saradnju.

Svečanost je uveličana nastupom Kamernog orkestra Sarajevske filharmonje koji je predvodila maestra Samra Gulamović.

U okviru obilježavanja 70 godina Veterinarskog fakulteta Sarajevo danas će se biti održan panel "Veterinarska edukacija - pogled u budućnost". Panelisti su uvaženi svjetski eksperti i lideri svoje oblasti, navodi se u saopštenju Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Tanović: Primijenjena umjetnost i dizajn trebaju promatrati društvo kao cjelinu

Preminuo penzionisani profesor Veterinarskog fakulteta Hamdo Lokvančić

Smajlović: Praksa na farmi u Bojniku obustavljena, radi se biosigurnosni protokol

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo