Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 14:35 |

Novalić:Nastaviti graditi BiH kao državu koju ćemo osjećati kao jedinu domovinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. novembra (FENA) - Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku povodom 25. novembra Dana državnosti BiH. 

- Za Bosnu i Hercegovinu, njene narode i narodnosti, građane i njihovu zajedničku budućnost nemjerljiv je značaj Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, odžanog prije 76 godina u Mrkonjić-Gradu. Tog 25. i 26. novembra potvrđeni su državnost i kontinuitet Bosne i Hercegovine, te jasno i glasno izražena volja njenih naroda i građana za zajednički život.

Polazeći od tih historijskih odluka, moramo nastaviti graditi Bosnu i Hercegovinu kao državu koju ćemo svi osjećati i doživljavati kao svoju jedinu domovinu. Samo zajednički možemo ostvariti njen razvoj i stvoriti dobre ekonomske, socijalne i druge uslove za siguran i dobar život svakog građanina BiH.

Beskrajno ponosni na svoju Bosnu i Hercegovinu i njenu viševjekovnu historiju, moramo uvijek gledati i u budućnost kako bismo generacijama koje dolaze ostavili u naslijeđe pravno potpuno uređenu i ekonomski snažnu državu.

Iskreno vam čestitam Dan državnosti i pozivam vas da zajednički stvaramo bogatiju, ljepšu i prosperitetniju Bosnu i Hercegovinu - kaže se u čestitki premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu