Bosna i Hercegovina     | 22.11.2019. 14:47 |

Sve više građana traži pomoć bugojanskog 'Merhameta'

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 22. novembra (FENA) - Mnogi građani u stanju socijalne potrebe svakodnevno kucaju na vrata Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet" u Bugojnu, tražeći hranu.

- Radi se, uglavnom, o građanima kojima pomažu i druge humanitarne organizacije, a kojima to, očito, nije dovoljno. Nažalost, ljudi najviše traže artikle od kojih će moći napraviti ručak, a toga imamo najmanje, jer su donacije sve rjeđe - kazao je predsjednik bugojanskog "Merhameta" Tahir Alibegović.

Ističe dobru saradnju s organizacijom Islamic Relief, zahvaljujući čijoj pomoći su posljednjih godina često vršene podjele mesa, prehrambenih i higijenskih pakata najugroženijim stanovnicima tog grada.

- Onda kada nemamo prehrambenih artikala za one koji dolaze, nastojimo pomoći u odjeći, obući i stvarima koje drugima nisu potrebne - naglasio je.

Pozvao je sve nadležne organe, privrednike i sve one koji su u mogućnosti da pomognu rad "Merhameta" u narednom periodu.

- Na taj način najbolje će pomoći porodicama koje s mukom preživljavaju tešku situaciju u kojoj se nalaze - zaključio je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Merhamet će isporučivati od 200 do 400 obroka dnevno za socijalno ugrožene kategorije u Distriktu

Obilježen 111. rođendan Merhameta

Ministar Velagić ugostio direktora Regionalnog odbora Merhameta Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo