Stranačke aktivnosti     | 23.11.2019. 12:48 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Rado Savić: SNSD da objavi tajni dokument

„U svakoj normalnoj zemlji pitanje oko NATO puta bi se moralo naći u Parlamentu. Tajnost dokumenta izaziva sumnju da se radi o izdaji. Likovanje Komšića i DŽafereovića da je Bosna i Hercegovina pobjedila, da li znači da je Republika Srpska izgubila“ – upitao je Rado Savić, zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke.

„Da bi sve te sumnje sa sebe skinuo pozivamo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da objavi tajni dokument“ – poručio je Rado Savić.

Zamjenik predsjednika SDS je podsjetio na ranije izjave Milorada Dodika u kojima naglašava da mu je najveća briga interes Republike Srpske.

„Dodik često ističe da ima obaveze samo prema građanima Republike Srpske i srpskom narodu a ne prema interesima drugih. Evo prilike da te riječi potvrdi i djelom“ – kazao je Savić.

Savić je još jednom pozvao srpskog člana Predsejdništva BiH da objavi tajni dokument u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„Potrebno je da se tajni dokument što hitnije objavi i nađe u Parlamentu da bi se o njemu mogao dati i drugi sud od onoga koji daju vlasti Republike Srpske“ – zaključio je zamjenik predsjednika SDS Rado Savić.


Sektor za politiku i medije

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo