Kultura     | 23.11.2019. 15:02 |

Degustacija tradicionalnih italijanskih jela povodom Sedmice italijanske kuhinje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Povodom "Sedmice italijanske kuhinje", danas je u Sarajevu održan prijem italijanskog ambasadora u BiH Nicole Minasija sa suprugom Annaritom Lippiello uime udruženja Dante Alighieri na kojem su brojni posjetioci imali priliku uživati u degustaciji tradicionalnih italijanskih jela koje su pripremili kuhari iz Italije Nicola Galiano i Domenico Trentinell, te u raznim kulinarskim radionicama.

U zanimljivom programu uživali su i najmlađi koji su se zabavljali u radionicama za djecu, kao i školi italijanskog jezika u Lumpionici koje je vodilo Udruženje Dante Alighieri.

Osim u Sarajevu, zabavna dešavanja povodom "Sedmice italijanske kuhinje" danas su održana i Mercator centrima Borik Banja Luka, te u Mostaru i Tuzli.

"Sedmicu italijanske kuhinje u Bosni i Hercegovini" organizovala je Ambasada Italije u BiH u saradnji s partnerima. U toku trajanja manifestacije, četiri italijanska profesionalna kuhara putovala su po BiH i obogatila jelovnike jelima iz svoje regije.

Tokom cijele protekle sedmice Mercator je na posebno postavljenim izložbenim štandovima za degustaciju promovirao italijanske proizvode koje nudi u svojim supermarketima, saopćeno je iz te kompanije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo