Magazin     | 25.11.2019. 09:45 |

Taylor Swift prestigla Michaela Jacksona po broju American Music Awar

FENA Nina Maslo

LOS ANGELES, 25. studenoga (FENA) - Američka pjevačica Taylor Swift ponovo je trijumfirala na American Music Awards osvojivši šest nagrada, sada već ukupno 29 čime je nadmašila rekord Michaela Jacksona koji je prikupio 24 nagrade.

Swift je osvojila glavnu nagradu za umjetnicu godine, te četiri druge. Dobila je i nagradu za počasnu umjetnicu desetljeća čime je stigla do brojke od 29 američkih glazbenih nagrada nadmašivši dosadašnjeg rekordera Michaela Jacksona sa 24 nagrade.

"Sve što mi je važno su uspomene koje godinama imam s vama," rekla je 29-godišnja Swift publici na svečanosti u Los Angelesu nakon što je izvela remix svojih hitova.

Očekivalo se da će Swift progovoriti o svađi sa šefovima diskografske kuće Big Machine Records, Scooterom Braunom i Scottom Borchettom, jer su joj oduzeli autorska prava na njezinih prvih šest albuma, koje je snimila dok je bila pod njihovim ugovorom. Zbog toga je Taylor prijetila zabrana izvođenja vlastite glazbe, kao i zabrana korištenja iste te glazbe u dokumentarcu kojega je izdao Netflix.

Međutim, nedavno su Big Machine Label Group i Dick Clark Production objavili kako su postigli sporazum o licenciranju kojim se odobravaju nastupi njihovih umjetnika za streaming emisije i emitiranje na obostrano odobrenim platformama.

No, u nedjelju pjevačica nije spomenula spor, iako je svoj nastup otvorila noseći bijelu košulju ispisanu naslovima svojih starih albuma.

"Ova je godina za mene bila puna. Bilo je dosta dobro, ali i dosta komplicirano", rekla je Swift koja je pobijedila u konkurenciji ispred Drakea, Ariane Grande, Halsey i Post Malonea. Dobila je i nagradu za najbolji video spot, najbolji pop/rock album, najbolju pop/rock pjevačicu, prenosi Hina.

Mlada Billie Eilish (17) osvojila je dvije statue za najboljeg novog izvođača i najboljeg alternativnog rock izvođača nakon što se njezin singl "Bad Girl" uspeo na prvo mjesto američkih ljestvica.

"Učinili ste da se sve ovo dogodilo", rekla je Eilish zahvalivši se svojim obožavateljima. Eilish je pokazala svoju potporu ekološkim organizacijama noseći majicu s sloganom "No Music on a Dead Planet".

Selena Gomez otvorila je svečanost u svom prvom televizijskom nastupu uživo u dvije godine nakon što joj je 2017. bila podvrgnuta transplantaciji bubrega i borbi protiv anksioznosti i depresije.

R&B pjevačica Lizzo izvela je svoj novi singl "Jerome", a Kubanka Camila Cabello i njezin dečko Shawn Mendes otpjevali su svoj hit pop singl "Senorita", koji je osvojio nagradu za suradnju godine.

Nastupili su i Jonas Brothers, Kesha, Halsey, Christina Aguilera i Shania Twain.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Historijski muzej BiH - Stručnjaci razgovarali o političkim ulogama muzike

Sanel Marić Mara objavio svoj peti album

Mladi sarajevski muzičari obilježili 30. godišnjicu početka opsade grada

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo